Polietilen, termoplastik ailesinin en eski polimerlerinden biri olup, önceleri sadece alçak yoğunluklu olarak üretilirken gelişim göstermiş ve yüksek yoğunluklu, lineer, orta yoğunluklu olmaz üzere üç yeni polietilen türü aileye eklenmiştir.
Polietilenler günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Yeni türlerin eklenmesi, yani polietilenin iyileştirilmesi ile oyuncaktan, ev eşyasına, su depolarından poşetlere kadar pek çok alanda kullanılmaktadır.
Polietilenlerin dayanıklılık, sağlamlık, kolay işlenebilme ve dielektrik özelliklerinin üstünlüğü ile günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.
Depoların bakımı ve temizliği çok kolaydır. Su deposunu temizlemek için içerisindeki sıvının sonuna kadar boşaltılması gerekmektedir. Depo içerisi boşaltıldıktan sonra tazyikli su ve fırça yardımı ile depo içi temizlenebilir. Depolar kullanıldıkça dibinde tortu oluşturmaktadır. Ayrıca güneş ışığından dolayı zamanla içerisinde yosunlaşma yapmaktadır. Bu nedenle depo temizliği belirli periyotlarda yapılmalıdır.
Plastik su deposu 50 litreden 25.000 litreye kadar su veya çeşitli sıvıların stoklanmasına imkan sağlamaktadır. Standart bir plastik depo su depolama işlemi için üretilmektedir. Depo içerisinde asit veya çeşitli kimyasal maddeler stoklanacaksa sıvının özelliklerine göre deponun güçlendirilmesi gerekmektedir. %100 oranlara kadar güçlendirilebilir plastik depo içerisinde istenilen her tür sıvı güvenli bir şekilde depolanabilir.
Polyester su deposu 400 litreden 100.000 litreye kadar su veya çeşitli sıvıların stoklanmasına imkan sağlamaktadır. Polyester hammadde, elyaf, reçine ve özel yapıştırıcılar ile üretilen polyester depo modelleri barındırılacak sıvı türüne göre özel olarak güçlendirilerek üretilmektedir. Depo içerisinde yakıt, mazot, benzin veya akaryakıt türevi sıvı madde barındırmak istiyorsanız satın alma işlemi sırasında bilgi vermelisiniz. Depolanacak sıvı türüne göre polyester depo özel olarak güçlendirilerek üretilmektedir.
Genel özelliklerine bakıldığı zaman su ve çeşitli sıvıların depolama ihtiyaçları için iki depoda kullanabilir. Aralarındaki en büyük fark depolardan birinin polietilen hammadde ile diğerininse polyester hammadde kullanılarak üretilmesidir. Kullandığımız polietilen hammadde gıda depolamaya uygun olduğundan plastik depo içerisinde her türlü sıvı gıda maddesi depolanabilir. Polyester depo modelleri ise içme suyu haricinde genel kullanım suyu ve çeşitli sıvı kimyasalları depolamaya daha uygundur.
Toprak altı için polietilen hammadde kullanılarak üretilen 2 ton ve 5 ton kapasitelerinde özel olarak güçlendirilmiş yapıya sahip depolarımız bulunmaktadır. Standart bir plastik depo toprak altına gömülmeye uygun değildir. Polyester hammadde ile üretilen depolarsa toprak altına gömülecekse özel olarak güçlendirilmiş toprak altı modelleri tercih edilmelidir.
Ev, villa, toplu konut gibi insan nüfusunun yaşadığı alanlarda plastik, polyester ve paslanmaz olarak üretilen depolarımız kullanılabilir. Apartman su deposu için bireysel konut ve villa tarzı alanlarda plastik depo, apartman ve toplu konut gibi alanlarda paslanmaz depo tercih edilmektedir. Bu iki depoda içme suyu barındırmaya imkan sağlamaktadır. Eğer bu alanlar içerisinde genel kullanım suyu barındırma işlemi yapılacaksa 100 ton kapasiteye kadar üretilebilen polyester depo modelleri tercih edilmelidir.