Polyester Su Deposu Temizliği Ne Kadar Sürede Yapılmalıdır?

Depolar içerisine su veya sıvı konularak muhafaza edilmesini, içindeki sıvının korunarak istenilen zamanda kullanılmasını sağlayan ürünlerdir. İnsan yaşamı için önemli olan suyun veya çeşitli ihtiyaçlarımız için stoklanan sıvının barındırma işlemi büyük önem taşır. Bu nedenle depoların temizliği düzenli olarak yapılması gerekir.

Su barındırma tankı olarak kullanılacak depolar hijyenik ve bakteri üretmeyen yapıda olması gerekmektedir. Su barındırmak için genellikle polietilen hammadde veya paslanmaz krom saç kullanılarak üretilen depolar kullanılır. Genel kullanım suyu depolamak için cam elyaf takviyeli polyester hammadde kullanılarak üretilen polyester (fiberglas) su deposu tercih edilmektedir. Bu makalemizde polyester su deposu nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl temizlenmelidir gibi konuları detaylı şekilde inceleyeceğiz.

Polyester su deposu nasıl üretilir?

Sektörümüzde fiberglas depo olarak da bilinen polyester depolar 100 ton kapasiteye kadar su veya sıvı stoklama işlemi yapabileceğimiz ürünlerdir. Üretim safhası tamamen el işçiliğiyle yapılır. Özel kalıp ölçüleriyle standart depolar yapılabildiği gibi esnek üretim mimarisi sayesinde özel ölçülerdeki depolarda üretilir.

Polyester su deposu nasıl üretilir

Polyester su deposu cam elyaf takviyeli polyester hammadde kullanılarak üretilmektedir. İstediğiniz ölçülerdeki depo üretimi için plakalar uygun ölçülerde kesilir ve çeşitli büküm işlemleriyle üretim işlemine başlanır. Bükülen plakalar özel yapıştırıcılar ve birleştiriciler kullanılarak sabitlenir. Çeşitli elyaf, reçine ve materyaller barındırılacak sıvı türüne göre depo üretiminde kullanılır. Deponun dış yüzey kısmı tamamen bittikten sonra üst ve alt alanlarındaki bombeler uygun şekilde eklenir. En son olarak depo üzerine kapak alanları ve bağlantı giriş – çıkış yuvaları monte edilerek depo üretimi tamamlanır.

Polyester su deposu temizliği nasıl olmalıdır?

Üretimini anlatırken polyester depo hakkında çeşitli bilgiler verdik. Polietilen hammadde ve paslanmaz krom saç malzemelerden farklı olarak bu depolarda polyester plaka, reçine, elyaf, yapıştırıcı gibi malzemelerin belirli süreçlerde kullanılarak deponun üretildiğini gördük. Kullanılan malzemeler nedeniyle bu depolar genel kullanım suyu depolamak için daha uygun yapıdadır. Ayrıca su harici çeşitli kimyasalların depolaması içinde kullanılır.

Bu depolar içerisinde barındırılan suyun veya kimyasalların sağlıklı bir şekilde depolanabilmesi için belirli periyotlarda düzenli olarak temizlenmelidir. Özellikle barındırma işlemi yapılan sıvı uzun süre depo içerisinde duracaksa sıvı içerisindeki tortunun deponun tabanında birikmesi, depo içerisinde yosun oluşması veya kirletici materyallerin depo tabanına çökmesiyle zaman içerisinde kirlenmelere sebep olmaktadır. Depolar hangi hammadde ve malzemelerden yapılmış olursa olsun yılda 3 ila 5 kere arasında düzenli olarak temizlenmeli, kirlenme durumları fazlaysa temizleme işleminden sonra dezenfekte yaptırılmalıdır. Firma olarak depoların sağlıklı kullanımı için 2 ayda bir içerisindeki sıvının tamamen boşaltılıp temizlenmesini önermekteyiz. Depo içerisinde sıvı sirkülasyonu olacaksa 3-4 ay arasında temizlenmesi en uygun çözüm olacaktır.

Polyester su deposu temizliği nasıl olmalıdır

Polyester su deposu sağlıklı kullanım için nasıl temizlenmelidir?

Kesinlikle tuz ruhu veya asit özelliğine sahip kimyasallarla depo temizleme işlemi yapılmamalıdır. Bu kimyasalları içeren ürünlerle temizlik yapıldığında depoda delinme, çatlama veya aşınma gibi problemler oluşmaktadır. Ayrıca depo içerisine doldurulan sıvıya bu kimyasallar bulaşacağından ilerleyen süreçlerde insan sağlığına zarar verebilecek büyük problemlere sebep olabilmektedir.

Bu depoların temizliği yapılırken bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Bu hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Deponun temizliği için tüm su veya sıvının boşaltılması gerekir.
  • Deponun içi temizlik öncesi aydınlatılması gerekir. Aydınlatma sırasında tüm güvenlik önemleri alınmalıdır. Bu sayede kirlenen yerler daha detaylı görülecektir.
  • Deponun zeminine çöken kir, tortu, yosun veya diğer kirletici materyaller ilk önce temizlenir.
  • Kirler veya tortular çok yoğunsa az miktarda toz soda kullanılarak temizleme işlemi yapılabilir.
  • Deterjan ve sıcak su karışımı hazırlanarak fırça yardımıyla depo içerisinde ovalama işlemi yapılır.
  • Depo içerisi iyi bir şekilde temizlendikten sonra basınçlı su ile iyice yıkanır.
  • Yıkama işlemi yapılırken deponun tahliye vanalarından su düzenli olarak boşaltılmalıdır.
  • Tüm işlemler bittikten sonra depo içi kurumaya bırakılır.
  • Depo içerisi kuruduktan sonra kontrolleri yapılır. Temizlik işleminin tamamlandığı anlaşıldıktan sonra içerisine su veya sıvı doldurma işlemi yapılabilecektir.

Polyester hammadde kullanılarak üretilen depoların temizliği genel olarak bu şekilde yapılmaktadır. Ama sağlıklı kullanım için belirli aralıklarda depo dezenfekte işlemi yapan firmalardan destek alınmalı ve depo içerisi dezenfekte ettirilmelidir.

Polyester su deposunun temizliği diğer depolardan daha mı zordur?

Firma olarak polietilen hammadde, polyester hammadde ve paslanmaz krom saç kullanarak depolar üretiyoruz. Ürettiğimiz depoların tamamı su ve çeşitli sıvıların stoklanabilmesine imkan sağlamaktadır. Özellikle içme suyu barındırma işlemi için polietilen veya paslanmaz su deposu kullanılırken genel kullanım suyu tercihleri için polyester depo modelleri tercih edilmektedir.

Depolar nasıl üretilirse üretilsin temizlik işlemleri benzerlik gösterir. Genel olarak tüm depolarımızda yukarıda belirttiğimiz adımları sırasıyla uygulayarak iç temizliğini yapabilirsiniz. Depolar içerisindeki su ve sıvıların uzun süre dayanabilmesi için temizlik süreleri aksatılmamalıdır.

İletişim Formu
custom.share